Startdatum: 5 december 2024
Einddatum: 8 december 2024
Tijd: 15:00 - 14:00
Locatie: De Oosterhoeve Winterswijk
Activiteiten

Tijdens deze scholing leer je hoe je film en documentaires kunt gebruiken voor het voeren van een inhoudelijk zingevingsgesprek met individuen en groepen. Tegelijkertijd biedt De Oosterhoeve je de ruimte om tot rust te komen en met andere geestelijk verzorgers in gesprek te zijn over je werk en wat jou bezighoudt. De Oosterhoeve is in het bosgebied van Winterswijk gelegen en biedt je een luxe privé kamer, goede en voedzame maaltijden en ruimte voor ontspanning.

De leerdoelen van deze scholing zijn:

Geestelijk verzorgers kunnen film en filmfragmenten inzetten in een adequate begeleiding van cliënten

Geestelijk verzorgers kunnen afhankelijk van de begeleidingsvraag de juiste methodiek kiezen om cliënten inzichten uit film of fragmenten daarvan te halen die het eigen levensverhaal positief kunnen beïnvloeden

Geestelijk verzorgers zijn aan de hand van filmfragmenten in gesprek met elkaar over het eigen vak, de beleving en de inzet van film en fragmenten

Geestelijk verzorgers komen tot rust in de landelijke setting van De Oosterhoeve in Winterswijk.

De scholingsretraite kost € 645 inclusief luxe privékamer, maaltijden, koffie en thee, scholing en een begeleidingsgesprek.

SKGV accreditatie is aangevraagd.

Begeleiding

Voorafgaand aan jouw retraite heb je een intakegesprek met Jan Berkvens. Jan is werkzaam als geestelijk verzorger bij Hospice Bardo in Hoofddorp en Questio Centrum voor Levensvragen. Jan is daarnaast remonstrants predikant en verzorgt colleges bij de Opleiding tot Geestelijk Begeleider aan de Academie Voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Zijn kunst is jouw persoonlijke en professionele verlangens te helpen verhelderen en je daarmee jouw eigen weg te laten bepalen.

Tijdens de retraite heb je een of meerdere begeleidingsgesprekken met Nan Pluymackers. Nan was meer dan 35 jaar werkzaam in de gezondheidszorg als leidinggevende, projectleider, coach en mediator. Haar expertise bouwde ze op in meerdere gremia in de gezondheidszorg. Haar droom was en is om mensen op adem te kunnen laten komen. Even ‘resetten’ tijdens een drukke loopbaan, op een lastig kruispunt in je leven of na een ingrijpende gebeurtenis of verlies. Ze biedt een plek waar je veilig en met de juiste aandacht en gezelligheid kunt verblijven.