Aankomende activiteiten

Er zijn geen toekomstige evenementen.

Gepasseerde activiteiten

Vrijburg Filmcafé: Een verrassende film uit Tsjaad, Orange the World

Datum: 10 december 2023
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Vrijburg Amsterdam
Activiteiten
Logo_SGTV_handje_diap

Deze prachtige en verontrustende film neemt ons mee naar Tsjaad, waar we een jonge vrouw leren kennen die slachtoffer is van misbruik. We ervaren hoe het hele systeem zich tegen haar keert, maar zij en haar moeder hun weg hier niet door laten bepalen.

Tijdens het nagesprek praten we door over wat de film met ons doet.

Filmclub: Perfect Days

Datum: 6 december 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Locatie: Cinema Oostereiland Hoorn
Activiteiten
Perfect-Days_st_5_jpg_sd-low

Regisseur Wim Wenders (Paris, Texas) is helemaal terug met zijn ontroerende, observerende en hartverwarmende film over een schoonmaker in Tokio.
Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken, en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. Winnaar van de prijs voor Beste Acteur tijdens het Filmfestival van Cannes en de Oscar inzending van Japan.

Na de film diepen we de film verder uit tijdens het nagesprek.

Filmcafé: Een kinderpop komt tot leven in de mensenwereld

Fout: reset de datum.
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Remonstrantse Kerk Oude Wetering
Activiteiten
barbie-8255198_1280

In deze film maken we de coming of age mee van een kinderpop in de echte mensenwereld. Haar wereldbeeld verandert totaal, evenals dat van haar mannelijke vriendje, je Kent hem wel 🙂 Haal meer uit deze film tijdens het nagesprek, onder het genot van een hapje en een drankje.

Scholing nieuwe rituelen

Datum: 23 maart 2023
Tijd: 17:30 - 22:00
Locatie: Hospice Bardo Hoofddorp
Activiteiten
unnamed

Rituelen zijn in ons werk van levensbelang. Waarom werkt het ene ritueel zo goed en het andere niet? In deze scholing leer je aan de hand van vijf theater principes individuele en groepsrituelen zo sterk mogelijk te maken. De scholing is praktisch van aard. Theatermaakster Sophie Mantel en geestelijk verzorger Jan Berkvens geven feedback waar je verder mee kunt.

Deze scholing bestaat uit 2 middagen, op 23 en op 30 maart 2023

De scholing is SKGV geaccrediteerd

Scholing Mooi sterven, hoe doe je dat?

Datum: 16 februari 2023
Tijd: 16:00 - 18:00
Locatie: Hospice Bardo Hoofddorp
Activiteiten
pieris-rapae-g5fbca36ed_1920

De komende jaren neemt het aantal kwetsbare ouderen toe en dat vraagt van ons als zorgprofessionals nog meer om een gezamenlijke proactieve benadering. We gaan met elkaar in gesprek over zorgvragen die spelen als je ouder wordt en de laatste levensfase. Ook horen we graag wat dat met jou doet. Om zo onze ervaringen te delen over hoop, leven, sterven, rouw en zingeving. Hoe pak je dat aan en wat kom je tegen in de praktijk van alledag? En vooral: wat kunnen we voor elkaar betekenen en hoe?

Filmclub: Aftersun

Datum: 1 februari 2023
Tijd: 10:00 - 12:30
Locatie: Hoorn: Cinema Oostereiland
Activiteiten
aftersun-800×533

Heb je ooit de behoefte gevoeld om na een film van gedachten te wisselen met andere filmliefhebbers? Ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen?
Dit kan maandelijks op (in principe) de eerste woensdagochtend van de maand onder leiding van gespreksleider Jan Berkvens.

Deze maand heeft Jan gekozen voor het ontroerende en spraakmakende debuut Aftersun van Charlotte Wells. We kijken ernaar uit om je te ontvangen met koffie en thee.

Filmcafé: Doorzettingsvermogen van een jonge Franse danseres

Datum: 30 januari 2023
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Remonstrantse Kerk Oude Wetering
Activiteiten
man-g89931105e_1920

In deze film volgen we een jonge balletdanseres die door een blessure niet meer kan doen wat ze het liefste doet: Dansen. Ze moet bergen overwinnen om het leven weer kleur te geven. Hoe dat ze dat? Wat overwint ze? Waar loopt ze op vast en waardoor staat ze toch weer op om verder te gaan?

Na de film bespreken we wat we hebben gezien en wat we eruit meenemen.

Filmclub

Datum: 7 december 2022
Tijd: 10:00 - 12:30
Locatie: Cinema Oostereiland Hoorn
Activiteiten
s_still-3

Kijk een film en doe mee in het nagesprek. Deze editie kijken we de Franse film Plus que Jamais.

Young, woke and christian

Datum: 24 november 2022
Tijd: 20:30 - 22:00
Locatie: Zoom bijeenkomst
Activiteiten
PHOTO-2022-11-08-17-40-01

Kan je trans en christen zijn? Volgens de 23-jarige transgender man Jack kan dat! Dit gesprek voeren we met jongeren tot en met 35 jaar. Stuur even een berichtje als je mee wilt doen.

Filmcafé

Datum: 21 november 2022
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Remonstranten Oude Wetering
Activiteiten
s_lingui les liens sacres – photo 1 — pili films- mathieu giombini

Je bent van harte welkom om deze film mee te kijken en te bespreken onder het genot van een drankje. Leer wat je nog meer uit een film kunt halen door erover in gesprek te gaan.

Aankomende vieringen

Er zijn geen toekomstige evenementen.