Wie ben ik?

Ik ben Jan Berkvens en ben algemeen geestelijk raadsman en remonstrants predikant. Daarmee treed ik in de voetsporen van mijn moeder, dominee Christiane Berkvens-Stevelinck. Dat doe ik graag, want haar openheid naar en acceptatie van mensen is ook hoe ik in het leven en werk als predikant wil staan. Vrijheid en verdraagzaamheid zijn daarbij sleutelbegrippen. Je kunt bij mij zijn wie je bent en bespreken wat je wilt. Vanuit mijn professionele praktijk en mijn persoonlijke doorleefde ervaring help ik jou je nieuwe werkelijkheid onder ogen te komen en te zoeken naar manieren waarop je met die nieuwe werkelijkheid om kunt gaan.

Ik ben ook werkzaam als onderwijskundige. Ik ondersteun scholen en overheden bij het ontwikkelen en in de praktijk brengen van hun leerplan: Wat wil je dat kinderen leren? En: Hoe doe je dat? Dat zijn vragen die mij op dat vlak bezig houden. Lange tijd ben ik werkzaam geweest in Cambodja, Suriname, Caribisch Nederland en ook gewoon hier in Nederland.

Ik ben lid van de VGVZ en sta ingeschreven in het SKGV kwaliteitsregister van geestelijk verzorgers.