Voor de komende tijd heeft domineeberkvens.nl een overzicht gemaakt van boeken waar je je mee zou kunnen vermaken. Of je nou van films kijken, boeken lezen of musea bezoeken houdt, domineeberkvens.nl doet je wat tips aan de hand!

De afgelopen maanden heb ik verschillende boeken gelezen die de moeite waard zijn. Allereerst heb ik De alchemist van Paolo Coelho herlezen, oorspronkelijk uitgegeven in 1994. Het verhaal gaat over een jongeman die zoveel van reizen houdt, dat hij niet langer naar het seminarie gaat maar herder van schapen wordt. Maar als hij een herhalende droom krijgt, besluit hij die droom na te jagen. Hij verkoopt zijn schapen en vertrekt naar de pyramides van Egypte. Onderweg komt hij erachter dat de weg erheen belangrijker is dan het oorspronkelijke doel. Hij leert zichzelf en de tekens die hij op zijn weg tegenkomt te begrijpen.

Een ander prachtig boek heeft de titel De onsterfelijken. Chloe Benjamin, de jonge Amerikaanse schrijfster van het boek, beschrijft de levenslopen van een aantal broers en zussen na een bezoek aan een waarzegster in hun kindertijd. Boeiende levenslopen en prachtige omschrijvingen naar de drang om te leven met de voortdurende dreiging van het noodlot op de achtergrond. Hoe leef jij je leven als je weet hoe lang dat leven duurt?

Misschien wat te dramatisch om te lezen in deze tijd is de voorlaatste thriller van de Zuid Afrikaanse schrijver Deon Meyer. Het boek met de titel Koorts gaat over een epidemie die de wereld treft en waar maar een paar mensen van overleven. Hoe doen zij dat en hoe gloort er weer hoop? Maar er dreigt ook gevaar omdat niet iedereen zo altruïstisch is als je mag hopen.

Eerder deze week ben ik begonnen in De meeste mensen deugen van onze eigen Rutger Bregman. Dik boek, maar in deze tijd toch wel erg prettig om te lezen. Hij betoogt dat de meeste mensen juist in tijden van crisis vriendelijk en behulpzaam worden. Dus doe tussen je gehamster door toch ook goede dingen voor anderen 🙂

Tot slot raad ik Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou aan. Deze Belgische schrijver vertelt het verhaal van een jonge vrouw en een oude man die elkaar niet kennen maar het leven proberen op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Het gaat over angst, hoop, toenadering en de complexiteit van samenleven.