Voor de komende tijd heeft domineeberkvens.nl een overzicht gemaakt van boeken waar je je mee zou kunnen vermaken. Of je nou van films kijken, boeken lezen of musea bezoeken houdt, domineeberkvens.nl doet je wat tips aan de hand!

Verschillende musea bieden virtuele tours aan door hun collecties, hebben allerlei introducties op hun websites, of bieden de mogelijkheid om virtueel door de collectie te zoeken. Sommige musea zijn daar ver mee, maar de meeste zijn nog bezig met het vinden van de manier die het beste bij hen past.

Het Louvre in Parijs biedt een aantal ‘a closer look’ video’s aan, bijvoorbeeld over vleugels, of de Mona Lisa:

De dependance van het Louvre in Lens het Louvre Lens in Noord-Frankrijk, heeft een Gallerij van de Tijd gemaakt. Helaas is deze online alleen in het Frans te bekijken, maar de voorwerpen zijn er wel allemaal in afgebeeld, van de antieke oudheid, via de middeleeuwen, naar de moderne tijd. Zeer de moeite waard om eens doorheen te kijken:

Op de What’s on in the galleries pagina van het MoMa zijn interessante video’s te zien over wat er nu te zien zou zijn in het museum.

Ons eigen Rijksmuseum is op Google Arts and Culture voor een groot gedeelte van achter je scherm te bezoeken. Zij hebben ook een Facebookpagina met een aantal virtuele tours erop.

De ‘Verhalen’ op de site van het Van Goghmuseum zijn ook interessant.

Ook het Groningermuseum presenteert een selectie van haar collectie op internet.

Tot slot kun je op Google Arts and Culture allerlei culturele plaatsen bezoeken. Er zijn trending tochten door culturele plekken en tempels, maar ook allerlei andere musea te bezoeken.