De dood is doorgaans nu niet meteen iets waar we dagelijks mee bezig willen zijn. Toch is de dood een onmiskenbaar onderdeel van het leven: we kennen allemaal mensen die ziek zijn of die we moeten missen. Hoe gaan mensen om met de wetenschap dat ze dit leven achter zich moeten laten?

Mijn moeder, de remonstrantse predikante Christiane Berkvens-Stevelinck overleed op 23 november vorig jaar aan kanker. Zij ging heel bijzonder met haar ziekte en het komende sterven om, en hield daar een dagboek over bij. Dat dagboek wordt nu uitgegeven onder de titel En nu ben ik aan de beurt. Spiritualiteit van het sterven.

In het dagboek geeft zij op openhartige, ontroerende en soms geestige wijze weer hoe zij de naderende dood een plek gaf in haar leven. Met dit boekje hoopte zij mensen die weten dat het einde nadert en de mensen om hen heen te inspireren.

Het belooft een mooie, interessante avond waarin haar oncoloog, Dr. Eelke Gort en de humanistisch raadsman van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Drs. Willem Blokland, zullen spreken. Annemiek Schrijver zal de avond leiden. Ikzelf zal een stukje voorlezen uit het boek.

Het boek wordt op 23 november 2018 om 20.00 uur in de Arminiuskerk in Rotterdam gepresenteerd. Opgave kan via de website:

https://www.christianeberkvens.nl