Inmiddels is dit alweer de derde podcast in coronatijd, met als titel ‘Als Hij kon toveren’. We vinden zo goed en zo kwaad als het gaat een ritme en een manier om met de beperkingen om te gaan. Voor sommigen van ons is het hard aanpoten met werk in het ziekenhuis of elders.

 

In deze podcast benoem ik de mooie dingen die gebeuren en de bezinning die dat met zich meebrengt, maar staan we ook stil bij het leed en verdriet dat er is. Dat wordt afgewisseld met muziek: Ombre mai fu van Händel door La voix du Nord door Malena Ernman, het adagio van concert in D BWV 974 van Bach door Glenn Gould naar een thema van Alessandro Marcello, ‘Bigger picture’ van Rita Wilson en ‘Als hij kon toveren’ van Herman van Veen.

In de podcast noem ik het gesprek met Gerard van Mourik die momenteel in Noordoost Nigeria werkt in de kampen voor vluchtelingen die proberen te ontkomen aan Boko Haram. Dit gesprek kan je hier volgen.

Ook noem ik de nieuwe blog Waar zie jij God. Voel je van harte uitgenodigd om posts te lezen en bijdragen naar mij toe te sturen via email (jan@domineeberkvens.nl), Facebook of WhatsApp. Deel wat je maar wilt, anoniem of met naam, bestaande muziek, kunst, tekst, of iets wat je zelf hebt gemaakt. Alle bijdragen zijn welkom, ik plaats ze binnen 24 uur.