Voor de komende tijd heeft domineeberkvens.nl een overzicht gemaakt van boeken waar je je mee zou kunnen vermaken. Of je nou van films kijken, boeken lezen of musea bezoeken houdt, domineeberkvens.nl doet je wat tips aan de hand!

Er zijn verschillende interessante tv-programma’s te zien dit seizoen. Op mijn guilty pleasure na zijn alle programma’s momenteel (maart 2020) gewoon op de buis te zien. Als je afleveringen terug wilt kijken dan kan dat via Uitzending gemist, of via NPO Start. Voor dat laatste is een gratis account doorgaans voldoende om ze te kunnen zien. Mijn favorieten dit seizoen zijn Historisch bewijs en Floortje Dessing terug naar het einde van de wereld. Maar er is meer!

In Floortje terug naar het einde van de wereld bezoekt Floortje Dessing dit seizoen mensen die ze in eerdere seizoenen aan de randen van de wereld heeft bezocht. Ze wil graag weten hoe het de mensen vergaat. Dat levert boeiende portretten op van mensen die aparte keuzes in hun leven hebben gemaakt, op zoek naar zin en zichzelf. Donderdagavond rond 21.30 uur, NPO1.

In Historisch bewijs zoeken medewerkers van het Rijksmuseum naar de herkomst van mythes in het museum. Elke aflevering is een reis door onze vaderlandse geschiedenis, met haar mooie en moeilijke kanten. Woensdagavond rond 20.30 uur, NPO2.

2Doc is de verzamelnaam voor alle documentaires die door verschillende omroepen worden uitgezonden op NPO2. Dat zijn er heel veel, dus er zit altijd wel een onderwerp tussen dat jouw interesse heeft. Dagelijks op wisselende tijden, NPO2.

Jeroen Krabbé gaat in Krabbé zoekt Chagall op zoek naar het leven van de bekende Russisch-Joodse schilder Chagall. 17 maart was de eerste uitzending. Dinsdagavond rond 20.25 uur, NPO 2.

Satire waar ik dol op ben is die Arjan Lubach, dus ik noem hier Zondag met Lubach. Je moet ervan houden. Zondagavond rond 21.20 uur, NPO3.

Mijn guilty pleasure is De luizenmoeder. Dol of Juf Ank, zeg maar. Geen nieuwe afleveringen, maar ik kijk ze graag terug.