Op een van mijn ochtendwandelingen kwam ik de eenzame letter ‘b’ tegen. Daar heb ik het over in alweer de vierde weekendpodcast in coronatijd. Met als muziek het ‘Erbarme dich’, ‘Better together’ van Jack Johnson, ‘Asymptote’ van Akira Kosemura en het Allegro en Adagio van Bach BWV 1060.

 

 

In het gebed bidden we het Aramese Onzevader:

Bron van Zijn,
die ik ontmoet in wat mij ontroert,
Ik geef U een naam
opdat ik U een plaats kan geven in mijn leven.

Bundel Uw licht in mij – maak het nuttig.
Vestig Uw rijk van eenheid nu,
Uw enige verlangen handelt dan samen met het onze.

Geef ons wat we elke dag nodig hebben aan brood en aan inzicht.

Maak de koorden van fouten los
die ons vastbinden aan het verleden,
opdat wij ook anderen hun misstappen kunnen vergeven

Laat oppervlakkige dingen ons niet misleiden.
Uit U wordt geboren:
de alwerkzame wil,
de levende kracht om te handelen,
en het lied dat alles verfraait,
en zich van eeuw tot eeuw vernieuwt.

Amen.

Tot slot geef ik de link naar de blog ‘Waar zie jij God?’, met allerlei inspiratie in deze tijd, gedeeld door allerlei mensen. Ik nodig je van harte uit daar ook gedichten, foto’s, muziek, eigen gemaakt werk of ergens vandaan geplukt, te delen. Stuur je bijdrage op naar: jan@domineeberkvens.nl