Gerard van Mourik is mijn goede en dierbare vriend die momenteel voor InterSOS in vluchtelingenkampen in Noordoost Nigeria werkt. Het COVID 19 virus is ook in Nigeria hard op weg om de bewoners van die kampen te bereiken. Gerard heeft besloten om niet met de laatst mogelijke vlucht naar Nederland terug te komen, maar samen meet een aantal andere toegewijde collega’s zich te blijven inzetten voor de mensen daar. In deze podcast vertelt hij over zijn werk, zijn zorgen en zijn drijfveren. Toen ik hem vroeg of en waar hij God ziet in zijn dagelijkse praktijk, benoemde hij de bron van moed en kracht die hij ervaart, maar ook de vele lelijke verschijningen die hij dagelijks tegenkomt. Luister naar dit bijzondere relaas van enerzijds een idealist in de frontlinie, maar ook de laatste strohalm van al die mensen die klem zitten in de brandhaard van Boko Haram.

‘Mijn kracht put ik uit wat ik wél kan doen, daar moet de nadruk op liggen’.

Gerard van Mourik, Maiduguri, Nigeria