Hallo zangeressen en zangers,

Hier vind je de instructie voor het instuderen en opnemen van jouw zangpartij voor de twee video’s van het online Popup Choir 2020 van de Remonstranten met de kerstnummers ‘Komt Allen Tezamen’ en ‘Happy Xmas’ (war is over). De uiterste inleverdatum is 18 december.

 

Hoe het werkt:

Je studeert je zangpartij (laag, midden of hoog) thuis in, maakt een video-opname van jezelf en stuurt het naar Popup Choir toe via WeTransfer. Hiervoor gebruik je de superhandige meezingvideo’s (videolinks hieronder). Iedereen kan meedoen! Luister naar de meezingvideo’s en bepaal welke stempartij jij wil instuderen voor beide nummers. In beide video’s zullen uiteindelijk 27 mensen te zien zijn en gebruiken we de stemmen van zoveel mogelijk van al jullie inzendingen.

De meezingvideo’s van Happy Xmas:

Happy Xmas:

Lage stem

Middenstem

Hoge stem

Komt Allen Tezamen:

Lage stem

Middenstem

Hoge stem

In de meezingvideo zie je Tijmen of Maarten van Popup Choir die -na een korte instructie- jouw partij voorzingt. Zing een (flink) aantal keer mee totdat je goed de melodie en tekst kent én weet wanneer je moet inzetten. Als dit is gelukt kun je starten met opnemen.

Hier vind je de bladmuziek en songtekst:

Happy Xmas – Bladmuziek Remonstranten [Popup Choir]

Komt Allen Tezamen – Bladmuziek Remonstranten [Popup Choir]

Happy Xmas – Lyrics Remonstranten PDF

Komt Allen Tezamen – Lyrics RemonstrantenPDF

Instructie voor opnemen van jouw video:

1. Zorg dat je een koptelefoon/oordopjes hebt en sluit die aan op je computer of laptop (gebruik dus NIET de speakers van je computer/laptop). Zet de meezingvideo van jouw partij klaar om af te spelen.
2. Zet je telefoon op een vast oppervlak en zorg dat je goed in beeld bent (gezicht goed zichtbaar van dichtbij). Zorg dat je telefoon horizontaal staat (dus niet verticaal) en start met filmen
3. Start de meezingvideo. Aan het begin van deze video zijn er 4 hoorbare tellen te horen en dan wordt er één keer in de handen geklapt. Zorg ervoor dat jij op precies hetzelfde moment in je handen klapt en dat dit te zien is op beeld. Dat helpt ons heel erg bij het maken van de complete video achteraf
4. Ga je de mist in? Herhaal stap 1 t/m 3.
5. Het moment is daar: je video is klaar! Je stuurt je video via www.wetransfer.com naar Popup Choir.

 

Dit werkt als volgt vanaf je telefoon (zie plaatje hieronder): 

1.ga naar WeTransfer.com en klik op ‘Voeg bestanden toe’ en selecteer je bestand
2. zet in het bericht om welk nummer het gaat (Happy Xmas of Komt allen tezamen + de stempartij (dus hoog, midden of laag)
3. Voeg e-mailadres toe: homechoir@popupchoir.nl en vermeld ook je eigen emailadres
4. de bovenste optie ‘een email versturen’ is al geselecteerd. Dit laat je onveranderd.
5. ter verificatie krijg je een code in je mail van WeTransfer. Vul de code in.
6. dit was het!

Kom je er niet uit? Vraag iemand in je omgeving die je hierbij zou kunnen helpen. Biedt dat ook geen soelaas, bel dan Tijmen van Popup Choir op 0624794794.

Uiterlijke inleverdatum is dinsdag 15 december.